BEHANDELINGEN EN KUREN 

 

Consultatie

 Volgens de ayurvedische leer is elke persoon uniek en iedereen heeft zo zijn eigen behoeften qua gezondheid. 

We geven informatie en advies betreffende het behouden en het verbeteren van uw gezondheid.  Wij helpen u om de hoofdoorzaak van uw probleem te begrijpen en stellen u een geschikt programma voor.  Dit programma bestaat uit oefeningen en tips omtrent voeding en levenswijze.

 

Ayurvedische massage 

Massage is de oudste en meest geschikte techniek om pijn te verzachten, om weefsels te revitaliseren en om interne functies te verbeteren.  In Ayurveda wordt de vitale kracht ĎPranaí vertegenwoordigd door Vata, die de motiverende factor is bij elke beweging of verandering in het lichaam.  Vata is ook verantwoordelijk voor elke vorm van pijn.

Ayurvedische massage is zeer geschikt voor het corrigeren van de weg die Vata volgt.  Het wordt vaak gebruikt om zowel nieuwe als oude letsels te behandelen maar is ook zeer geschikt voor alle pijnlijke aandoeningen.

 

De voornaamste voordelen van ayurvedische massage zijn :

Ł      behouden van gezondheid

Ł      verjongt en verbetert de vitaliteit

Ł      bevordert de bloed- en lymfecirculatie

Ł      ontspant de spieren en het zenuwstelsel

Ł      voedt de huid

Ł      lost het vet op in het lichaam 

 

Stoombad met kruiden 

Dit werkt zeer ontspannend na een oliemassage.  Van nek tot teen wordt u omringd door een stoom van kruiden.  Deze behandeling bevordert de bloedcirculatie waardoor de poriŽn in de huid opengaan zodat er een optimale opname is van de medicinale eigenschappen van de kruidenoliŽn.  Door het zweten worden onzuiverheden geŽlimineerd en stijfheid verzacht.  Deze behandeling zorgt voor een licht en ontspannen gevoel.    

 

                                                          

Dhara 

Tijdens deze behandeling wordt kruidenolie of melk met kruiden in een fijne constante stroom gegoten op het voorhoofd.  Deze therapie is zeer effectief voor het tot rust brengen van de geest en heeft een kalmerend effect op de zenuwen. 

 

 

Vasti 

Het is ook gekend als darmspoelingen met kruiden.  Tijdens deze behandeling worden kruidenoliŽn en kruidenaftreksels in het rectum gebracht.  De olie smeert het rectum en de dikke darm en maakt het vochtig. Het neemt alle onzuiverheden die blijven kleven aan de wand weg.  Rectum en dikke darm worden beschouwd als de zetel van Vata.  Vandaar dat Vasti de meest effectieve therapie is voor problemen die betrekking hebben met Vata in disbalans. 

 

Ayurvedische kuur 

De druk van onze hedendaagse levenswijze heeft zijn invloed op ons lichaam en onze geest. Het gestresseerde dat we leiden kan onevenwicht veroorzaken en onze levenskracht ondermijnen.  Gezondheid is iets dat constant vraagt om aanpassingen. 

Deze kuur biedt u de mogelijkheid om uw lichaam en uw geest opnieuw in balans te brengen, om alle functies te verbeteren en er zo maximum voordeel uit te halen.

We gebruiken verse ayurvedische kruiden uit het Himalayagebergte voor het zuiveren en het verjongen van de verschillende stelsels in ons lichaam.  Zo wordt een gezonde basis gecreŽerd.  Massages en behandelingen verbeteren de vitaliteit en we herontdekken alle natuurlijke krachten die in ons plaatsvinden.

Tenslotte helpen yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen en meditaties om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. 

 

Yoga 

Het woord yoga komt voort uit het Sanskriet woord Ďyují, wat vereniging betekent.

Op fysiek niveau helpt yoga om alle innerlijke krachten tot een optimaal niveau te brengen wat harmonie brengt tussen lichaam en geest.

Yogasanas zijn lichaamshoudingen die helpen om fysieke stress en spanning los te laten en de interne kracht te verbeteren.  Verschillende asanas werken op verschillende delen en organen van het lichaam.  Deze houdingen verbeteren de circulatie, stimuleren de werking en de genezing van dat deel of orgaan en maken het lichaam soepel.

Pranayama is en ademhalingsoefening die de longcapaciteit vergroot, wat resulteert in een betere ademhaling, een zuivering van ons bloed en een betere conditie van ons lichaam.

In het Ananda centrum wordt er les gegeven aan beginnelingen en gevorderden in een traditionele en comfortabele omgeving.  

TOP