TREKKING IN DE HIMALAYAS 

 

 

De Himalayas zijn altijd aanwezig geweest in mijn leven.  Ze hebben een speciale plaats in mijn hart.  Het organiseren van deze groepsreizen geeft mij de mogelijkheid om er opnieuw te vertoeven en mijn liefde voor de bergen te delen met anderen.

We nodigen u uit voor een unieke reis in het hart van het machtige Himalayagebergte. 

Tijdens deze reis volgen we de Ganges, heilige rivier van Indië, tot zijn oorsprong.

We starten onze tocht in Haridwar, waar de Ganges aankomt in het vlakke land na haar neerwaartse tocht vanuit de bergen.

Volgende stop is Netala, een dorpje op 1650m.  Hier zijn een aantal wandelingen geprogrammeerd in het omliggende woud en door de dorpen.  Zo leren we een beetje de Indische cultuur kennen en beleven we de natuur in haar pure vorm.

Dharali is het laatste dorp in deze vallei en bevindt zich op 2300m.  Hier verblijven we in tenten op de oever van de Ganges.

Onze volgende stop is Gangotri, waar we de tempel van de Ganges bezoeken.  Vanaf hier vertrekken we voor een wandeltocht van 18 km naar de Gaumukh gletsjer, oorsprong van de Ganges.  Op 4000m hoogte is de lucht puur en ijl.  Deze plaats is omringd door enkele machtige sneeuwtoppen.  Sommige zijn meer dan 6000m
hoog !

Op onze terugreis verblijven we in een raftingkamp en gaan we gedurende een halve dag raften.

Onze laatste stop is Rishikesh.  Deze plaats is uitgegroeid tot een centrum voor yoga en spiritualiteit.  We krijgen de mogelijkheid om ashrams en tempels te bezoeken en ook om wat inkopen te doen van souvenirs, kruiden, Indische kleren, enz.

En daarna keren we terug richting luchthaven.  De tocht per bus duurt ongeveer 6 uur.

 

 

Au Coeur de l’Himalaya

Randonnées aux sources du Gange

Du 30/03/13 au 13/04/13

30/03 : Voyage jusque Delhi
31/03 : Train ou Bus vers Hardiwar, visite de temples, Ashram. Fête du feu. Hôtel.

01/04: Bus (6h) de Haridwar à Netala (1600m) , petite ballade . Nuit Hôtel à Netala

02/04: Netala , ballade (3h) à la cascade (baignade ?) Possibilité pour les plus sportifs de continuer la balade jusqu’à petit temple(2h de plus) .Nuit à Netala.

03/04: Netala, Ballade sur l’autre rive du Gange à travers la forêt dense. Nuit Hôtel Netala.
04/04: Netala : ballade à travers le village vers le temple. Nuit à l
05/04: Bus vers Dharali (3u) – 2.600 m. Balade le long du Gange . Nuit dans Chalet. Dharali balade au village typique de Mukhawa . Nuit Chalet , Dharali

06/04: En bus vers Gangotri (1u)
Balade dans les environs – Visite du temple de Gangotri -
Nuit, chalet Dharali.

07/04: Trek jusqu’au « 7 lacs », nuit sous tente. Feu de Camps… 08/04: Retour vers Netala . Passage par sources chaudes Nuit à l’hotel,Netala.

09/04: Bus jusque Shivpuri (5u) . Nuit sous tente le long du Gange.Feu de Camps sur la plage.
10/04: Matin,rafting jusque Rishikesh. Visite Rishikesh. Le soir: Cérémonie du feu avec chants de mantras.


11/04: 1. Rishikesh Visite d’ashram et tour de la ville. Achats souvenirs. Nuit à l’hotel.
12/04: 1. Dernier matin à Rishikesh et retour vers Delhi avec train.

13/04: Vol de nuit vers Brussel.

Modalités

- Logements : hôtels et tentes
- Transport : bus et “Jeep”,train
- P.A.F. : 1950,00 € (avion et visa, train, “jeep”, nourriture, hôtels, tentes, sherpas… )

Reis naar Manali, Ladakh en de Taj Mahal 

Deze reis start opnieuw in Delhi.  We reizen naar Manali met de wagen.  Startend in de vlaktes gaan we meer en meer de richting uit van de bergen en bereiken zo de bekende Kullu vallei met haar vele bloemen, watervallen en beroemd om haar appelen.  Hier verblijven we in een comfortabel hotel.  We verkennen de omgeving, bezoeken enkele tempels en een mooi kasteel en er zijn wandelingen in de prachtige natuur.   

Van daaruit starten we de 2-daagse tocht naar Leh. Tijdens deze tocht gaan we door onvoorstelbaar mooie - tevens eigenaardige - landschappen en voorbij enkele bergpassen van +/- 5000m. We slapen 1 nacht in  Sarchu in een comfortabel tentenkamp temidden dit indrukwekkend landschap. 

De volgende dag komen we dan aan in Leh, hoofdstad van Ladakh.  Deze staat wordt ook wel ‘klein Tibet’ genoemd.  Leh is een groene oase omgeven door kale bergen. We bezoeken enkele prachtige kloosters zoals het ‘Hemis’ en ‘Tikse’ klooster.  Ook hebben we enkele wandelingen op het programma staan. 

Daarna reizen we naar de Nubra vallei en komen we voorbij de hoogste berijdbare pas ter wereld op een hoogte van 5600m.  Nubra was een belangrijke stopplaats op de Zijderoute. 

Deze groene vallei temidden de woestijn is een klein paradijs.  Ver van het lawaai en de drukte van de stad is het de hemel op aarde voor elke natuurliefhebber.  Je kan er wandelen in de bergen of in de woestijn, een ritje maken op een kameel of gewoon genieten van het dorpsleven dat nog niet veranderd is sedert de tijd dat de caravans kwamen van China en door deze vallei trokken om verder naar Europa te reizen.

We verblijven in tenten die zich bevinden binnen de muren van het paleis van de koning van Nubra.  Het paleis heeft prachtige schilderijen op de muren maar er zijn geen middelen om het te restaureren.  Wij willen voorkomen dat dit mooi gebouw verandert in een ruïne en doneren een deel van de opbrengst van deze reis aan de restauratie. 

Op onze terugreis, bezoeken we Delhi, hoofdstad van Indië en reizen we door naar Agra om de wereldbekende gebouwen, de Taj Mahal en het ‘Red Ford’ (rode ford) te bezichtigen.